Subsidie

 

Bent u als ondernemer momenteel bezig met het verduurzamen van uw organisatie? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie voor led verlichting. Al geruime tijd stimuleert onze overheid om te investeren in led verlichting middels de E.I.A. en KIA.

Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om het voor ondernemers en bedrijven aantrekkelijker te maken om duurzaam/energiebesparend te investeren.

 

 

Kleinschaligheidsaftrek ( KIA )

De kleinschaligheidsaftrek staat ook wel bekend als investeringsaftrek. Met deze regeling kun je tot 28% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De exacte hoogte van de aftrek is wel afhankelijk van andere investeringen in hetzelfde jaar. Voor de kleinschaligheidsaftrek hoef je niets te doen, behalve de factuur van je zonnepanelen te bewaren. Je boekhouder doet de rest.

 

Meer informatie over KIA

 

 

 

Energie Investeringsaftrek ( EIA )

Voor bedrijven is het budget voor 2020 op € 147 miljoen gesteld. Een investering boven de € 2.500,00 komt in aanmerking voor gemiddeld 11% netto voordeel. U kunt namelijk 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.   Bij verlichtingssystemen is dat € 25,00 per 1000 lumen.

 

Meer informatie over EIA

Bel ons